Play Open
kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info kak-da.info
cropped-kak-dainfo-high-resolution-logo-transparent.png
Как да проверим сметката за ток в интернет?

Как да проверим сметката за ток в интернет?

Как да проверим сметката за ток в интернет?

Онлайн услугите стават все по-популярни в наши дни. Така интернет се превръща не само в средство за забавление, но и облекчава ежедневието ни, позволявайки да проверим и платим задълженията си за ток, вода, парно и други. 

Това спестява време, тъй като не се налага да се редим на гише, за да извършим плащане – може да направим това и от комфорта на своя дом, докато сме в офиса или на почивка.

Сигурно ли е плащането в интернет?

Този въпрос е от съществено значение както за ползвателите на онлайн плащания, така и за онези, които планират да ги вкарат в ежедневието си в бъдеще.

Сигурността на плащанията се гарантира от дадената платформа. Независимо дали плащаме чрез електронното банкиране на нашата банка, или използваме популярни платформи в интернет, трябва да се знае, че те са сертифицирани и носят отговорност, която е ясно обособена в условията им за използване. 

Дори при евентуален срив в системите, платформите в интернет, позволяващи да проверим и платим ток и други задължения, може да върнат средствата ни. Разбира се, има процедура, която се спазва, но тя не е никак сложна, а освен това – кореспонденцията със служителите се явява помощно средство за нейното изпълнение.

Проверка на сметка за ток в интернет

Когато се чудим дали имаме излязла сметка за ток, вече не е нужно да ходим до гише на електрическото дружество или друг обект, в който да проверим текущите си задължения – това може да извършим с помощта на мобилен телефон, лаптоп, компютър или таблет. 

Достатъчно е да имаме интернет, да знаем кога засичат от дружеството, колко време е необходимо за изчисляване на сметката, както и да имаме под ръка клиентски номер. Той се намира на гърба на всяко получено писмо и посредством, който и преди сме плащали сметката си. 

Ако сме запознати с всичко това, то бързо и лесно може да проверим, както стари неплатени задължения, така и нови такива. Достатъчно е да направим следното:

  1. Отваряме използваната платформа

Може да бъде приложение за електронно банкиране или друго. Популярни са epay, paypal и други.

  1. Кликаме на раздел битови сметки

Разделът може да бъде позициониран в някои от четирите ъгъла на екрана или в средата.

  1. Избираме какъв вид сметка ще плащаме

Независимо дали искаме да проверим за налични задължения за ток, или да платим, процедурата важи и в двата случая. В конкретния – трябва да кликнем върху ток.

  1. Избираме доставчик и въвеждаме клиентски номер

Това е идентификационният номер на всяка партида за електричество. След избиране на доставчик, автоматично се отваря поле, изискващо въвеждане на клиентски номер.

В зависимост от платформата, биха могли да се генерират два бутона. Единият може да е „плати”, а другият – „проверка.” Възможно е и да се появи само бутон за проверка, който ни позволява първо да проверим задълженията си, ако вече са излезли такива, а впоследствие и да ги платим.

Публикувано Финанси и управление на битови сметки
Предишна
Всички публикации
Следваща

Напишете коментар

За сайта

kak-da.info е онлайн ресурс, който предоставя надеждна и практическа информация за различни аспекти от ежедневието. Нашата цел е да ви помогнем да намерите отговорите, от които се нуждаете, за да направите информирани и ефективни решения.

2024 Всички права запазени © kak-da.info